Voortgang naaicursussen

04.09.2014


Tijdens ons werkbezoek aan India deze zomer hebben we ook uitgebreid aandacht besteed aan de naaicursussen voor vrouwen, die de Wisdom Academy nu ruim een jaar in twee sloppenwijken organiseert. De cursussen duren nog tot eind 2014.

 

De deelneemsters hebben de basis- en ook diverse gevorderde vaardigheden en technieken onder de knie. De resterende maanden ligt de nadruk onder meer op netter en preciezer leren werken.

 

Een aantal vrouwen heeft inmiddels zelf een handnaaimachine gekocht om ook thuis te kunnen naaien en andere vrouwen zijn van plan om na afloop van de cursus een naaimachine aan te schaffen.

 

De komende tijd gaat de Wisdom Academy op zoek naar potentiële werkgevers voor de deelneemsters. Veel kleermakers en kledingboetieks hebben thuiswerksters in dienst. En thuiswerken is voor de vrouwen in de sloppen goed te combineren met hun huishoudelijke taken en de zorg voor hun gezin.

 

De Indiase context
De cursussen verlopen goed, maar langzamer en minder efficiënt dan bijvoorbeeld in Nederland het geval zou zijn. De vrouwen komen niet allemaal even frequent, hun leertempo is relatief laag en het lesgeven gaat op typisch Indiase wijze. Zelfs de parlementsverkiezingen bleken van invloed op de naaicursussen! Wil je weten hoe? Lees dan het voortgangsverslag dat we schreven over het tweede halfjaar.

 

Elke 6 maanden rapporteren we over de voortgang van de naaiprojecten, die verslagen vind je hier.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Lees meer over onze projectenread more
Hoe kun jij ons helpen? read more
Vertel je vrienden over ons