Hoe het begon

Stichting Narangi is een initiatief van Anja van der Wal en Albert Jan Kruiter. In de twee jaar die zij in India woonden en rondreisden, bezochten zij vele kleinschalige particuliere organisaties die werken voor en met kansarmen. Lokale projecten van betrokken burgers die zich met passie inzetten voor hun medemens en doorgaans taken uitvoeren die de overheid laat liggen.

 

De struggle van de kleine non-profits
In India hebben kleine non-profit organisaties vaak grote moeite om de financiering voor hun activiteiten rond te krijgen. Voor steun van grote NGO’s komen ze niet snel in aanmerking, veelal zijn ze simpelweg te klein. En daarnaast ontbreekt de kennis en de tijd om zich door de enorme papierwinkels van fondsaanvragen te worstelen. Subsidies van hun eigen overheid zijn door de alom aanwezige corruptie vaak een hachelijk avontuur dat ze liever niet aangaan. Er is grote behoefte aan directe en structurele financiële ondersteuning. Financiering op projectbasis is uiteraard altijd welkom, maar als de geldstroom ophoudt, moet het werk wel gewoon kunnen doorgaan.

Ook hebben deze kleine non-profits vaak behoefte aan advies en hulp om hun organisaties te professionaliseren, maar ontbreken de middelen daarvoor.

 

Kennismaking met de Wisdom Academy

In Jaipur (in de deelstaat Rajasthan) maakten Anja en Albert Jan kennis met Rohit, hun Hindi leraar. Rohit en zijn vrouw Deepanjali runden een kleinschalig project genaamd de Wisdom Academy: gratis basisonderwijs voor kinderen uit sloppenwijken. Zij wilden hun activiteiten graag uitbreiden en Albert Jan en Anja besloten om hen daarbij te helpen.

 

Oprichting Narangi
Eind 2010 is stichting Narangi opgericht en een partnership aangegaan met de Wisdom Academy. Door de krachten te bundelen kunnen Narangi en de Wisdom Academy meer en nieuwe kansen benutten om hun gedeelde missie te bereiken: kinderen in sloppenwijken toegang bieden tot goed basisonderwijs.

 

In de toekomst wil Narangi graag meer civil society projecten steunen, in India en elders.

 

Narangi is Hindi voor Oranje
De nationale kleur van Nederland. In de taal van het land waar het idee voor de stichting werd geboren en waar stichting Narangi projecten steunt. Oranje symboliseert kracht, dynamiek, creativiteit, energie en warmte.

 

Ontvang onze nieuwsbrief