Maak kennis met

De oprichters van de Wisdom Academy
De Wisdom Academy is opgezet door het onderwijzersechtpaar Rohit en Deepanjali Wilson. Vanaf hun allereerste date delen ze een passie om kansarme kinderen te helpen door het bieden van gratis kwaliteitsonderwijs. Sinds 2005 geven ze les in diverse sloppenwijken in Jaipur.

 

Deepanjali werkt fulltime en betaald voor de Wisdom Academy. Zij geeft les op de diverse scholen, begeleidt de overige leraren, ontwikkelt het curriculum en lesmateriaal voor alle klassen en vergezelt de verpleegkundige tijdens haar bezoeken aan de slums. Rohit zorgt voor het management en de bedrijfsvoering, en is naast zijn vrijwillige inzet voor de Wisdom Academy werkzaam op diverse hoge scholen en als tutor.

 

Bekijk hier de video waarin Rohit en Deepanjali vertellen over hun activiteiten en motivatie.

 


 

Vishnu, 9 jaar, leerling van de Wisdom Academy
Vishnu woont samen met een zusje bij zijn oma en een oom. Zijn moeder is overleden en zijn vader woont elders in India met diens tweede vrouw. Vishnu is een tijdje niet op school geweest. Zijn oma had hem naar Delhi gestuurd om als ‘servant’ te werken bij een rijke familie. Na een paar maanden kwam hij terug in Jaipur en nu komt hij weer naar school. Hij wil graag doorstuderen en ambieert een kantoorbaan, met genoeg inkomen om zijn familie te helpen.

 


 

Pooja, 10 jaar, leerling van de Wisdom Academy

Pooja woont met haar moeder, vader en twee broertjes. Haar vader is handelaar in oud ijzer, haar moeder werkt in de huishouding bij een middenklasse familie. Na schooltijd helpt ze thuis: water halen, afwassen, kleren wassen en het huis schoonmaken. En ze moet voor haar broertjes zorgen. Pooja hoopt ooit dokter te kunnen worden. En ze zou graag een mooi huis willen bouwen voor haar ouders, voor hun oude dag.

 


 

Mukesh, 12 jaar, ex-leerling van de Wisdom Academy

Mukesh heeft twee jongere zusjes. Zijn moeder is hulp in de huishouding en zijn vader handelt in plastic afval. Mukesh wilde graag de school afmaken en chirurg worden. Maar helaas had zijn vader andere plannen met hem. Nu werkt hij 6 dagen per week in een fabriek. Af en toe komt hij nog op school, om trots zijn zelf verdiende mobiele telefoon te laten zien.

 


 

* Uit privacy overwegingen zijn de namen van de kinderen veranderd

 

Ontvang onze nieuwsbrief