Community support

Behalve onderwijs en training biedt de Wisdom Academy ook medische en sociale  support aan de sloppengemeenschappen. Deze hulp verbetert de leefomstandigheden van de sloppenwijkbewoners en draagt bij aan het creëren van een wederzijdse vertrouwensrelatie.

 

De support is gefocust op de vrouwen.

Zij voelen zich vaak veel verantwoordelijker voor het welzijn van hun gezin dan hun mannen.

 

Basisgezondheidszorg
Maandelijks komt er een gediplomeerd verpleegkundige in de sloppenwijken. Zij voert gratis medische check-ups uit en zorgt voor de juiste medicijnen, door deze zelf te verstrekken (zoals vitaminetabletten, hoestdrank, aspirine en antibiotica) of door een recept uit te schrijven voor een apotheek.

 

Daarnaast geeft ze voorlichting over zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar absoluut nieuw voor mensen die nooit onderwijs hebben genoten. En juist voor hen is het zo belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen. Want ziek zijn kost veel geld: niet werken betekent geen inkomen en de bewoners zijn niet verzekerd tegen ziektekosten.

 

De verpleegkundige geeft bijvoorbeeld informatie over het voorkomen van ziektes, gezonde voeding, hygiëne, gebitsverzorging, en de risico’s van (pruim)tabak en alcohol.

 

Overige activiteiten

Wat doet de Wisdom Academy nog meer in de sloppen:

  • Uitdelen van dekens in extreem koude winters.
  • Counseling in geval van huiselijk geweld.
  • Uitdelen mugwerende middelen om malaria en knokkelkoorts te voorkomen.
  • Regelen van medische noodhulp, zoals vervoer naar een ziekenhuis of meebetalen aan noodzakelijke doktersbehandelingen.
  • Voorlichting geven over het belang van onderwijs.
  • Leveren van (drink)water in de hete zomers.

 

 

Lees onze jaarverslagen voor specifieke activiteiten en resultaten met betrekking tot community support.

 

Ontvang onze nieuwsbrief