Weer 4 kinderen naar een goede school!

15.04.2014


We hebben een nieuw ‘project’ binnen ons Individuele Support Programma. We betalen het schoolgeld voor Amir (11 jaar), Ajmal (8), Ruhi (5) en Nasreen (10): drie broertjes en hun zusje uit een arm gezin in Jaipur, die niet eerder naar school gingen.

 

Hun vader is begin dit jaar op slechts 30-jarige leeftijd plotseling overleden aan een hersenbloeding. En daarmee is de kostwinner van het gezin weggevallen. De kinderen en hun moeder wonen nu bij de familie van hun vader.

 

De vader heeft altijd de wens gehad om zijn kinderen naar school te laten gaan. Maar als buschauffeur verdiende hij niet genoeg om het schoolgeld te betalen. Hij was aan het sparen om in ieder geval één kind (een zoon, zoals dat gebruikelijk is in India …) naar een goede school te kunnen sturen.

 

Vaste donateur gevonden

We zijn met deze familie in contact gekomen via een vriend in Jaipur, die zich het lot van de kinderen heeft aangetrokken. Samen met de familie heeft hij een goede Engelstalige school uitgezocht. En wij hebben een donateur gevonden in India die graag het schoolgeld voor alle kinderen wil betalen. Het klinkt nogal cru, maar in zekere zin hebben deze kinderen voordeel bij het overlijden van hun vader, anders waren ze waarschijnlijk nooit naar school gegaan …

 

Met de moeder hebben we inmiddels een overeenkomst getekend, zoals we dat met al onze projecten doen. En deze zomer gaan we nader kennismaken met de familie!

 


Ontvang onze nieuwsbrief